UITLIJNEN

Trekt uw wagen naar links of naar rechts als u op een rechte weg even het stuur loslaat? Dan is het tijd om uw uitlijning te laten controleren. Uitlijnen betekent dat de ophangingsdelen voor- en achteraan worden afgesteld. Een foute afstelling van de uitlijning kan een vroegtijdige slijtage van de banden veroorzaken. De uitlijning moet worden gecontroleerd als:

  1. U een aanrijding heeft gehad.
  2. Uw banden tekenen van abnormale of onregelmatige slijtage vertonen.
  3. Problemen bij het sturen of de handling van de wagen:
    1. uw wagen trekt of zwenkt naar één kant.
    2. uw stuur keert na een bocht niet terug in de middenstand of staat gedraaid als u op een rechte weg rijdt.
  4. U een nieuw stel banden koopt en daar zo lang mogelijk mee wil rijden.
  5. U een onderdeel van de ophanging vervangt.

Waarom is uitlijning zo belangrijk?
Bij de meeste auto’s is de uitlijning zodanig voorzien dat slijtage en belasting tot een minimum beperkt worden en de bestuurder en zijn passagier van een optimaal comfort kunnen genieten. Een correcte uitlijning van de vier wielen zorgt ervoor dat de banden minder snel verslijten. Ze gaan langer mee, zetten betere prestaties neer en helpen u bovendien om brandstof te besparen. Het uitlijnen verbetert ook het weggedrag en de veiligheid omdat uw wagen minder zal trekken of opzij zwenken.

Hoe lang duurt een uitlijning? En hoeveel kost het?
Een uitlijning voor- of achteraan kan meestal worden uitgevoerd in ongeveer 30 minuten. De kosten van de uitlijning zijn vanaf € 50,-. Bij de uitlijning worden de banden gecontroleerd volgens de specificaties van de autoconstructeur en is daarom mede afhankelijk van uw merk en type auto.

Voor meer informatie kunt u tijdens onze openingstijden te allen tijde bellen. Vraag geheel vrijblijvend voor een offerte : 020 671 51 15.

 
 Copyright(C) 2019 Kapadokya Garage